Na Osnovni šoli Šturje Ajdovščina smo se tudi letos vključili v projekt Simbioza giba, ki ga organizira društvo Simbioza. Projekt ozavešča in spodbuja k udeležbi v gibalno-športnih aktivnostih vseh generacij ter medgeneracijsko sodelovanje.

Z učenci in učenkami 8. a-oddelka ter njihovimi starimi starši smo izvedli skupno uro športa. Prek različnih razteznih in krepilnih gimnastičnih vaj smo pozitivno vplivali na motorične sposobnosti in se pripravili na glavni del ure. Ekipi za odbojko smo sestavili tako, da sta bili uravnoteženi; skupaj so zaigrali vnuki in stari starši. Nekoliko smo prilagodili tudi pravila igre, saj je bil namen tekme sodelovanje različnih generacij in krepitev ekipnega duha.

Stare starše naših učencev je igra ponesla leta nazaj, ko so še sami kot mladina preživljali ure športa v šoli. Učenci pa so bili pozitivno presenečeni nad tem, da so njihovi stari starši še vedno zelo dobri športniki. Preživeli smo lepo uro športa, na koncu pa smo ob kavi z gospo ravnateljico Leo Vidmar poklepetali tudi o tem, kakšni so spomini starejših na šolske dni.

Luka Hrovatin

Dostopnost