16. GLASBENI FESTIVAL

Učenci obveznega izbirnega predmeta Ansambelska igra smo se prijavili na 16. GLASBENI FESTIVAL in 18. maja 2023 ob 18. uri igrali v Festivalni dvorani.

Glasbeni festival, ki ga organizira Pionirski dom v Ljubljani, je prireditev, ki omogoča mladim, še neuveljavljenim posameznikom (solistom in glasbenim skupinam), da predstavijo svoje glasbeno izvajanje (priredbe ali svoje avtorsko glasbeno ustvarjanje). Glasbeni festival je žanrsko popolnoma odprt in spodbuja kakovost na vseh področjih otroškega in mladinskega glasbenega ustvarjanja. K prijavi lahko pristopijo mladostniki do 19. leta starosti. Prireditev je vodil Peter Poles.

Bili smo med najmlajšimi izvajalci. Ostali so večinoma bili srednješolci in gimnazijci iz cele Slovenije.

Ker si je bilo treba nadeti ime band-a smo si nadeli ime “MAČJI KWT”.  Igrali smo skladbo skupine Nirvana: Smells like teen spirit. 

Mia Erjavec Petrović (vokal in el. kitara), Jurij Vrtovec (bobni) in Erazem Bizjak Gala (el. bas kitara) smo navdušili občinstvo in smo bili pohvaljeni od strani strokovne žirije, ki je bila v zasedbi:
Dušan Obradinovič – Obra (Dan D)
Jernej Vene (glasbeni urednik in voditelj na Valu 202)
Gregor Štrasbergar (Mrfy).

Ugotovili smo, da so avtorske skladbe bolj zaželene in tudi nagrajene in zato bomo za drugo leto tudi mi pripravili lastno avtorsko skladbo.

Foto: Timotej Samec

DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ KONSTRUKTORSTVA IN TEHNOLOGIJ OBDELAVE MATERIALOV

V soboto, 13. 5. 2023, je v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz konstruktorstva in tehnologij obdelave materialov. Našo šolo so zastopali Svitan Ipavec Vodopivec iz 4. razreda ter Jakob Bajc in Tim Kodrič iz 8. razreda. V kategoriji K2, kjer je našo šolo zastopal Svitan, je bilo potrebno iz Lego kock sestaviti mlin. Izmed vseh udeležencev, je to najbolje uspelo prav Svitanu, ki je s tem postal državni prvak in s tem osvojil zlato priznanje. Naloga v kategoriji K3 je prav tako iz Lego kock od udeležencev zahtevala sestavo žage venecijanke. Tudi v tej kategoriji se je najbolje izkazal prav naš učenec, Jakob Bajc – postal je državni prvak in osvojil zlato priznanje. Odlično se je odrezal tudi Tim Kodrič, kateri je osvojil 5. mesto v državi.

Vsem učencem iskreno čestitamo!

Mentorici Andreja Margon in Meta Krašna

POSAMIČNO ŠOLSKO ATLETSKO TEKMOVANJE

V torek, 9.5. se je v Novi Gorici odvijalo posamično šolsko tekmovanje iz atletike.  Naši učenci so se zopet domov vrnili z kar nekaj odličij ter dobrih uvrstitev. Medalj, ki so jih prinesli domov je bilo 8. V kategoriji mlajših učencev je Edi Maraž dosegel 3....

KUHARSKO TEKMOVANJE ZA NAZIV MLINOCHEF 2023

V torek, 25. aprila, je na naši šoli potekalo drugo predtekmovanje v pripravi jedi iz Mlinotestovih testenin - Mlinochef 2023. V tem predizboru se je med seboj pomerilo šest osnovnošolskih ekip iz šol ajdovske in vipavske občine. Iz naše šole sta se tekmovanja...

OB DNEVU ZEMLJE

Že drugič drugo mesto v državi v projektu Ekošole! Z našimi najmlajšimi se vsako leto vključimo v nekaj projektov Programa Ekošole. In letos smo za unikatni izdelek že drugič dobili priznanje in nagrado za drugo mesto v kategoriji prve triade na državnem natečaju!...

Dostopnost