PREVZEM SPRIČEVAL ZA TISTE, KI 24. 6. NISO BILI PRI POUKU

 

Dragi učenke in učenci, spoštovani starši!

Sporočam vam, da lahko spričevala, priznanja, pohvale in drugo dokumentacijo prevzamete v:

  • četrtek, 2. 7. 2020 od 9.00 do 9.30,
  • četrtek, 27. 8. 2020 od 9.00 do 9.30.

Ker v šolo ne vstopate, vam bo vsa dokumentacija oddana pred šolo. Za to bo poskrbela naša tajnica.

Prijetne počitnice.

Lea Vidmar, ravnateljica

OBVESTILO GLEDE CENE RAZREDNIH FOTOGRAFIJ

 

Spoštovani starši!

Letos naj bi se učenci po razredih fotografirali nekoliko drugače; posebej dečki, posebej deklice. Tako ste bili tudi obveščeni, cena obeh slik pa naj bi bila 3,50 evra.

Ker so se razmere glede koronavirusa vmes spreminjale na bolje, sem na dan fotografiranja odločila, da se razredi slikajo tako, kot po navadi – z eno fotografijo celotnega razreda. Temu primerno je bila cena nižja in sicer 3 evre.

Zadnji šolski dan, ko je fotograf prinesel fotografije, je imel s seboj tudi dolg do vsakega učenca, 50 centov.

Denarja nismo vračali vsakemu posebej ampak smo se odločili, da ga zadržimo do prve seje Sveta staršev. Tam naj bi predstavniki staršev odločili ali naj gre ostanek v šolski sklad. Tistemu, ki se s tem ne bo strinjal in bi želel vračilo denarja, mu bo 50 centov vrnjeno v septembru.

Hvala za razumevanje.

Lea Vidmar, ravnateljica

KUHANJE POD ŠOLSKIMI DREVESI

Včeraj smo Šturski gurmani »čistili police« šolske kuhinje. Tokrat je iz loncev dišalo kar pred šolo.

Kuhanje na travniku, pod šolskimi drevesi, je bilo za nas učence šestošolce zaključek predmeta gospodinjstvo in uvod v izbirni predmet sodobna priprava hrane, ki smo si ga izbrali za naslednje šolsko leto.

Za glavno sestavino naših tokratni jedi smo izbrali potočno postrv, iz katere smo za predjed pripravili peno z dodatkom timijana ter ji za osvežitev dodali koščke sušenih malin. Postrvjo peno smo postregli na popečenem kruhku, posutim z zeliščnimi drobtinami.

Na glavni krožnik pa smo postavili raviol, polnjen z dimljeno postrvjo, popečeno na žaru, in kozjim sirom. Piko na i je raviolu dodala hrenova krema z rožmarinom.

Tudi pri tokratnem kuhanju nas je obiskala vodja projekta KUHNA PA TO Anka Peljhan, ki je bila nad našimi kulinaričnimi mojstrovinami zelo navdušena.

S tem kuharskim dnem Šturski gurmani pod vodstvom mentorice Petre Ušaj za letos zaključujemo naše kulinarične podvige.

Tudi v tem letu se je naše kuhanje izkazalo za zelo uspešno, saj smo  v okviru projekta KUHNA PA TO tudi tokrat prejeli zlato priznanje.

ŠTURSKI GURMANI

ZADNJI DAN POUKA, 24. 6.

 

Spoštovani starši!

 

Obveščamo Vas, da bomo zadnji šolski dan, v sredo, 24. 6. 2020, pričeli pouk kot po navadi, torej

ob 8.20 s proslavo ob dnevu državnosti, ki bo letos po šolskem radiu.

Učenci od 1. do 5. razreda bodo imeli 4 šolske ure in bodo pouk končali ob 11.55.

Učenci od 6. do 8. razreda bodo pouk končali ob 11.30.

Kosilo bo ob 11.30 za učence od 6. do 8. razreda, nato pa za ostale učence po urniku, ki velja za podaljšano bivanje.

Če otrok ta dan ne bo kosil, odjavite kosilo na Srednjo šolo.

Avtobus v Budanje in Dolgo Poljano bo odpeljal ob 11.50.

Jutranje varstvo in podaljšano bivanje bosta potekala kot po navadi.

 

Želim Vam prijetne in mirne počitnice.

Lea Vidmar,  ravnateljica

VALETA 2020

Bilo je lepo. Drugače, a nepozabno…

Iz govora gospe ravnateljice:

… V šolo ste se po pouku na daljavo vrnili 25. maja. Zelo zagnano in z vso vnemo ste začeli priprave na valeto. Upam, da smo vam omogočili, da ste vse izpeljali tako, kot ste si želeli. Ne bi vsaka generacija v tako kratkem času uspela pripraviti slavnostne prireditve tako, kot je to uspelo vam. Iskrene čestitke in vse pohvale samo za vas!”

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.