V četrtek, 25. aprila, se je v Dvorani prve slovenske vlade v dveh ponovitvah odvijala prireditev Večer pesmi in plesa pod naslovom »Odmev domačnosti: po naše, po štursko …«, za katero upamo, da je navdušila občinstvo vseh generacij.

Na prireditvi ni manjkalo glasbe in plesa. V prvem delu je tako nastopilo pet pevskih zborov: Orffova interesna dejavnost, pod vodstvom učiteljice Danijele Čermelj, OPZ Šturje pod vodstvom Andreje Margon, OPZ Budanje pod vodstvom Kristine Škrlj Trošt ter MPZ Šturje in Učiteljski pevski zbor pod vodstvom učitelja Igorja Hodaka.

A prireditev ni bila le glasbena poslastica, temveč tudi pravo plesno doživetje. V drugem delu prireditve smo si ogledali nastope posameznih plesnih parov iz plesnih šol Bolero in Maxim, ki so nas navdušili z izjemno eleganco in mojstrsko tehniko, nato so sledili narodno-zabavni plesi pod vodstvom učiteljice Polonce Juretič ter nastopa sodobnih plesnih kreacij, izvedenih s strani nadarjenih plesnih skupin ADC in Elena plesna scena. Nastopajoči, tako pevci kot plesalci, so nedvomno očarali vse prisotne. Sama zgodba se je ves čas prepletala z dramskimi vložki učencev prireditvenega krožka pod vodstvom Anje Devetak. Za tak pravi šturski zaključek pa so poskrbeli učenci glasbenih del pod vodstvom učitelja Igorja Hodaka.

Skozi petje, ples in dramske vložke smo želeli naše občinstvo popeljati na plesno in glasbeno popotovanje, kjer se v pesmi in igri skozi besede vseh barv, ritmov in zvokov ujamejo človeški občutki.

 

V imenu šolske skupnosti se želimo tudi iskreno zahvaliti za vašo prisotnost na prireditvi in predvsem za vaše prispevke v šolski sklad. Upamo, da je sedaj že tradicionalna dobrodelna prireditev Večer pesmi in plesa pustila nepozaben pečat v srcih vseh, ki ste bili del tega čarobnega večera z nami.

Utrinke prireditve si lahko ogledate v spodnji galeriji fotografij, ki so jih posneli učenci fotokrožka: Timotej, Izabela in David.

Dostopnost