V petek, 24.5.2024 so se učenci izbirnega predmeta Glasbena dela pod vodstvom mentorja Igorja Hodaka podali na dolgo pot v Lendavo. V dvojezični osnovni šoli je potekalo srečanje najboljših šolskih ansamblov Slovenije pod imenom ŠANS 2024. Za udeležbo se je prijavilo več kot 20 šolskih bendov iz vse Slovenije, nastopilo pa je lahko samo deset najboljših. Po poslanih posnetkih se je komisija odločila, da učenci naše šole sodijo med teh 10 izbranih.

Nastopili sta dve rockovski zasedbi. V prvi so bili Mia Petrović Erjavec , Jurij Vrtovec in Erazem Bizjak Gala; v drugi pa Mia Petrović Erjavec, Timotej Samec, Lara Ferjančič, Bert Mihelčič in Rok Bratina. Nastopili so pod imenom »MAČJI KWT«.

Ob koncu vsakega nastopa je tričlanska komisija podala svoje mnenje. Komisijo so sestavljali Leopold I. (glasbenik), Tomi Došen (učitelj tolkal na Glasbeni šoli Lendava) in Blaž Preglau (mentor glasbene skupine, strasten obiskovalec koncertov). Srečanje ni bilo  tekmovalne narave, komisija je podala konstruktiven, vzpodbuden komentar takoj po odigranih skladbah.

V konkurenci bendov osnovnih šol iz Lendave, Križevcev, Murske Sobote, Benedikta, Ptuja, Maribora, Frama, Cerkelj na Gorenjskem in Novega Mesta so prav naši rockerji, MAČJI KWT iz Šturij dobili najboljše mnenje komisije za sproščen nastop, kvaliteto petja in igranja ter izjemen stik s publiko, ki je navdušeno sodelovala dvigovanjem rok in močnim aplavzom nagradila naše glasbenike.

Igor Hodak, mentor

Dostopnost