V torek, 23. aprila 2024, je tudi letos na naši šoli potekalo eno izmed treh  predtekmovanj v pripravi jedi iz Mlinotestovih testenin – Mlinochef 2024. V tem predizboru se je med seboj pomerilo šest osnovnošolskih ekip iz ajdovske in vipavske občine.

Z naše šole sta se tekmovanja udeležili dve ekipi – Šturski gurmanki v sestavi Nadine Fejzovske in Žive Štinjek, in Pomladni Šturki, ki sta jo oblikovali Vita Šinigoj in Amelie Zerezghi.

Šturski gurmanki sta na krožniku pričarali divjo pomlad – »rigatoni« s čemaževim pestom, obogateni s svežino limone ter s hrustljavostjo orehov. Pomladni Šturki pa sta komisijo želeli prepričati s pomladnim svežim krožnikom – »tagliatelle«, pripravljene s kremo limone in mete, obogatene z limoninim kaviarjem in smetanovo peno.

Tričlansko komisijo v letošnjem predtekmovanju sestavljajo Matjaž Cotič, kuharski chef Koče na Kokoši, Matija Cotič, mladi kuharski chef, ter Mateja Tominec, strokovnjakinja s področja prehrane. Po besedah strokovne komisije je bilo drugo predtekmovanje na naši šoli odlično izpeljano s postreženimi krožniki na visokem kulinaričnem nivoju.

Šturski gurmanki sta po mnenju komisije najbolj izstopali med vsemi ekipami. Tako sta se uvrstili neposredno v finalno tekmovanje, ki bo 25. maja na festivalu testenin PAŠTA FEŠTA v Ajdovščini.

Gurmanki se bosta, poleg še dveh zmagovalnih ekip z drugih dveh predtekmovanj, in še četrte ekipe, ki bo izbrana preko glasovanja občinstva na Facebook profilu, potegovali za naziv Mlinochef 2024.

Dostopnost