V ponedeljek, 29.5. se je v športni dvorani Lukna v Mariboru odvijalo finalno državno tekmovanje košarkarskega Superšolarja za mlajše učenke.  Poleg šturske šole so se finalnega turnirja udeležile  tudi dekleta iz OŠ Draga Bajca Vipava, OŠ Nazarje ter domača ekipa OŠ Tabor 1 Maribor.

Na prvi polfinalni tekmi so ”šturke” igrale proti domačinkam iz Maribora. Tekma se je končala z zmago naših deklet za 8 točk, kjer jim je uspel preobrat, saj so med tekmo zaostajale že za 5 točk. V drugem polfinalnem obračunu je bila OŠ Draga Bajca iz Vipave boljša od OŠ Nazarje za 5 točk. To je pomenilo,  da bo za naslov državnega prvaka odločala  tekma med OŠ Šturje Ajdovščina ter OŠ Draga Bajca iz Vipave. Tekmo so bolje začele naše košarkarice, ki so povedle za 13 točk. V nadaljevanju srečanja so se vipavke malo približale, ampak so naše košarkarice zdržale nalet in na koncu zasluženo slavile za 7 točk.

Tretje mesto so si priigrale učenke iz Nazarij.

Slovesno podelitev medalj in  pokalov je počastila tudi  naša uspešna košarkarska reprezentantka do 18 leta starosti Špela Brecelj. Špela je tudi bivša učenka OŠ Šturje ter tudi dolgoletna igralka KK Vipava. Sedaj igra košarko v Mariboru.

 Naslov prvaka so osvojile Bistra Ceket, Aida Uka, Veronika Ferjančič, Metka Likar, Lana Terčelj, Ela Kodelja, Zala Terčelj, Kaja Turk, Zala Tratnik, Jana Ferjančič, Nina Likar in Vida Škrlj pod vodstvom mentorja in trenerja Gregorja Zagorca.

  1. in 2. mesto dokazuje, da se v Vipavski dolini igra zelo dobra ženska košarka v mlajših kategorijah.

Rezultati tekem:

Finale:
OŠ ŠTURJE : OŠ DRAGA BAJCA VIPAVA 33:26 (19:6, 8:9, 6:11)

Tekma za 3. mesto:
OŠ TABOR I MARIBOR : OŠ NAZARJE 22:28 (5:12, 9:2, 8:14)

Polfinalni tekmi:
OŠ TABOR I MARIBOR : OŠ ŠTURJE 29:37 (3:16, 21:3, 5:18)
OŠ NAZARJE : OŠ DRAGA BAJCA VIPAVA 21:26 (9:2, 5:17, 7:7)

Gregor Zagorc

Dostopnost