Že drugič drugo mesto v državi v projektu Ekošole!

Z našimi najmlajšimi se vsako leto vključimo v nekaj projektov Programa Ekošole. In letos smo za unikatni izdelek že drugič dobili priznanje in nagrado za drugo mesto v kategoriji prve triade na državnem natečaju!

Prejšnji mesec je nagrada v projektu EKO PAKET pripadla učencem interesne dejavnosti Eko ustvarjanje pod vodstvom učiteljice Elizabete. Namen tega projekta  je otroke ozavestiti, kako se pravilno ravna s kartonsko embalažo za mleko in sokove. Na natečaju so sodelovali z izdelki na izbrano temo Dom in življenje slovenske krave mlekarice, kjer so spoznavali pot mleka od kmetije do mlečnih izdelkov.

Skupaj so sestavili in napisali zgodbico »Mlečna pot krave Burje«. Zgodbico so postavili v lokalno okolje in preko nje raziskovali pot mleka, spoznavali pomembne osebe iz našega kraja ter prepoznavne geografske značilnosti Ajdovščine. Iz KEMS embalaže in drugih odpadnih materialov so izdelali maketo mlečne poti kravice Burje ter jo še nadgradili z družabno namizno igro z istim imenom.

V lanskem šolskem letu, konec avgusta, pa so priznanje v projektu ODPADKOM DAJEMO NOVO ŽIVLJENJE dobili učenci 1.a (letošnji 2.a) pod vodstvom učiteljic Klavdije in Suzane. Na natečaju so sodelovali z ročno izdelanimi kolebnicami, ki so jih izdelali iz starih bombažnih majic. Najprej so majice narezali na daljše trakove. Vsak si je izbral svojo barvo narezanih trakov ter jih s prepletanjem oblikoval v daljšo vrv. Ko pa so vrvi dodali še lesena roča, je ta postala uporabna kolebnica, nov športni rekvizit. Stara zavržena majica je tako dobila novo življenje. In kakšno! Z njimi so skakali pred poukom, med odmori in pri telovadbi ter si vestno zapisovali število preskokov v tabelo.:)

 

Dostopnost