Naši učenci so v četrtek, 20. aprila 2023, ob 18.00 nastopili na »Večeru pesmi in plesa«. Prireditev se je odvijala v Dvorani prve slovenske vlade. Glavna nit prireditve je bila zgodba dveh drugošolcev, Alexa in Žana, ki sta v šoli dobila nalogo o metuljih. Pri nalogi so jima pomagali devetošolci, Lan, Klara in Tara. Vlogo metulja je prevzela Meta.

Sama zgodba se je vseskozi prepletala skozi glasbo in ples otrok.

Nastopilo je pet pevskih zborov ter dve ansambelski igri: OPZ pod vodstvom Andreje Margon, OPZ pod vodstvom Danijele Čermelj, MPZ in učenci obveznega izbirnega predmeta ansambelska igra pod vodstvom Igorja Hodaka ter OPZ iz podružnične šole Budanje, ki ga vodi Kristina Škrlj Trošt. Pevski del pa je nedvomno popestril tudi učiteljski pevski zbor pod vodstvom Igorja Hodaka.

Za plesni del je poskrbela folklorna skupina učencev drugega in četrtega razreda pod vodstvom Polonce Juretič, El1 plesna scena, plesna skupina ADC in plesna para Nuška in Miha Vodičar ter Konstantin s soplesalko Aniko. Prireditev je popestrila tudi igrica v nemščini pod vodstvom Polone Mohorčič. Z deklamacijo o majhni, a veliki besedi hvala, sta se četrtošolca zahvalila občinstvu za obisk naše prireditve.

Celotno organizacijo sedaj že tradicionalne dobrodelne prireditve je prevzela Anja Devetak. Pri izvedbi tega prijetnega večera pa so poleg vseh mentoric sodelovale še ostale sodelavke, in sicer Suzana Gorup, Karolina Medvešček, za scenski del pa je poskrbela Anuša Blažko.

Skozi petje, ples in dramske vložke smo želeli naše občinstvo popeljati na plesno in glasbeno popotovanje, kjer se v pesmi in igri skozi besede vseh barv, ritmov in zvokov ujamejo človeški občutki.

V imenu šolske skupnosti se želimo iskreno zahvaliti za vašo prisotnost na prireditvi ter posebno zahvalo pa želimo nameniti tudi za vaše prispevke v šolski sklad.

Utrinke predstave si lahko ogledate na videoposnetku ter v spodnji galeriji fotografij, ki so jih posneli učenci fotokrožka: Žan, Timotej in Jaka.

 

 

 

Dostopnost