Letošnji teden otroka je potekal med 3. in 9. oktobrom pod sloganom Skupaj se imamo dobro. Na podružnični šoli Budanje so se v tem tednu zvrstile različne zanimive dejavnosti in vsebine.

Učence prve triade in vrtčevske otroke je obiskala pisateljica Nina Mav Hrovat. Že pred njenim obiskom smo brali njene pravljice ter ustvarjali književne junake in njihove dogodke. Pisateljico je tako ob vstopu v šolo pozdravila razstava likovnih del, ki so nastala ob prebiranju pravljic.

Pisateljica je s seboj prinesla pravljično torbo, v kateri so bile njene slikanice. Poleg slikanic je v torbi imela tudi čarobno paličico, s katero smo si vsi skupaj s čarobnimi besedami pričarali domišljijo ob poslušanju pravljice »Posluh, jazbec gre!« in »O miški, ki je zbirala pogum ter premagala strah«.

Pisateljica Nina Mav Hrovat je z njenim obiskom širila dobro voljo, nas opogumila in spodbudila k iskanju zaklada v branju. Podarila nam je tudi knjigo Hrošček Simon širi zadovoljstvo, katero že veselo prebiramo.

Tudi v podaljšanem bivanju smo se trudili, da bi se v tem tednu imeli še posebej dobro. Učenci so sodelovali pri različnih dejavnostih: pomerili so se v medrazrednih štafetnih igrah, izdelali drevo prijateljstva in si kot v pravi kinodvorani ob pokovki ogledali animirani film. Pogovarjali smo se o tem, kdaj nam je skupaj dobro in si obljubili, da si bomo prizadevali, da bi nam bilo dobro in lepo skozi celo šolsko leto.

Kako dobro smo se imeli si lahko ogledate v fotogaleriji.

Učiteljice in učenci PŠ Budanje

Dostopnost