Devetošolke so se s svojimi slikami udeležile tradicionalnega, letos že 31. EX-TEMPORA ŠEMPAS, ki že peto leto deluje tudi kot UNESCO-v projekt.

Vsakoletno srečanje, ki se ga likovni predstavniki OŠ Šturje Ajdovščina prav radi udeležimo, navadno poteka »v živo«. Mentorjem in izbranim učencem, ki zastopajo regijske šole, ponuja prav posebno kulturno doživetje – možnost novih spoznanj, nabiranja terenskih ustvarjalnih izkušenj v zavetju šempaških vedut ter udeležbe v skupinski likovni razstavi in na kulturni prireditvi ob zaključku programa.

V trenutnih razmerah je udeležba v takšnih srečanjih zaradi varnosti otežena oziroma onemogočena, zato smo se na OŠ Šturje Ajdovščina razveselili povabila in se z veseljem odzvali na domiselno, spletno različico srečanja.

V začetku šolskega leta smo likovne ure v devetih razredih izvedli na prostem. Slikali smo lokalno krajino – prizore, ki jih vidimo v okolici šole. Izbor desetih slikarskih del se je uvrstil na razstavo 31. LIKOVNEGA EX-TEMPORA ŠEMPAS.

Za izbor in uspešno likovno zastopanje naše šole si čestitke zaslužijo: Mila Škrlj, Anisa Likar Ivanov, Sara Klanjšček, Ela Greif, Neža Štefančič, Lilijana Chapanova, Pia Lara Štrancar, Maša Curk, Melanie Honomihl in Zala Prah.

Dostopnost