Spoštovani starši!

Iz medijev ste bili obveščeni o spremembah Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19, ki je pričel veljati danes, v sredo, 19. 1. 2022.
Če na kratko povzamem bistvene stvari, ki veljajo za učence:

–        V primeru, ko je potrjen en primer okužbe s PCR v oddelku, se morajo učenci v obdobju sedmih dni od visokorizičnega stika vsakodnevno samotestirati v šoli, zato da spremljamo širitev okužbe.
–        Učenci, ki so imeli visokorizični stik v vzgojno-izobraževalnem zavodu, gredo v karanteno šele takrat, kadar je v posameznem oddelku potrjena okužba pri več kot 30 odstotkih učencev v roku 14 dni.
–        Učencem ni treba opravljati vsakodnevnega samotestiranja namesto napotitve v karanteno, če izpolnjujejo določila druge ali tretje alineje 2. člena odloka, ki ureja izjeme od karantene: to pomeni, da so preboleli COVID-19 in je od pozitivnega rezultata testa PCR minilo manj kot 45 dni ali pa so preboleli COVID-19 in bili ustrezno cepljeni ali predložijo dokazilo o negativnem rezultatu testa HAG, ki ni starejši od 24 ur od odvzema brisa.
–        S spremembo odloka učencem pripada 20 testov HAG za samo-testiranje na mesec in ne 15, kot je veljalo doslej.

Verjamem, da bomo s skupnimi močmi poskrbeli, da se bodo naši učenci lahko izobraževali v šoli.

Lepo vas pozdravljam in želim vse dobro.

Lea Vidmar
ravnateljica

Dostopnost