Učenci šestega razreda smo se v prejšnjem tednu, vsak razred po dva dneva in »pomembno« eno noč, odpravili v malo drugačno šolo v naravi.

Tokrat smo uživali v idilični vasici Pliskovica na Krasu, kjer smo se namestili v 400 let stari domačiji, prenovljeni v mladinski hostel Pliskovica.

Že takoj po nastanitvi smo se nekateri, obuti v pohodne čevlje, odpravili na pohod po ovčkinih sledeh po Pliskini učni poti, drugi pa odšli na nekoliko daljši pohod na 546 m visok hrib Volnik.

Med našim bivanjem na Krasu smo poleg raziskovanja kraških stezic obiskali tudi različne zanimive delavnice.

V okviru kamnoseške delavnice smo si po vasi ogledali razne kamnite skulpture, ogledali kamnosekov delovni prostor ter samostojno izdelali kamnite tablice z napisi in motivi.

Udeležili smo se tudi delavnice izdelave naravnih mazil. Skupaj z zeliščarko smo pripravili svoje naravno ognjičevo mazilo, ki smo ga po končani šoli v naravi odnesli svojim mamam.

Obiskali smo tudi čebelarko. Pokazala nam je svoje panje in nam povedala veliko zanimivega o čebelah, obenem pa nam je pripravila tudi slastno degustacijo različnih  vrst meda.

Prosti čas, ki ga ni bilo prav veliko, smo zapolnili z družabnimi igrami, z igranjem nogometa, na gugalnicah, kot tudi s pomivanjem posode, ki se nam je nabrala po pojedenih obrokih.

Dvodnevna šola v naravi je minila, kot bi trenil.

Vsi zadovoljni, a utrujeni in polni novih vtisov, smo hiteli domov, da s svojimi domačimi podelimo doživetja s Krasa.

Dostopnost