Včeraj smo Šturski gurmani »čistili police« šolske kuhinje. Tokrat je iz loncev dišalo kar pred šolo.

Kuhanje na travniku, pod šolskimi drevesi, je bilo za nas učence šestošolce zaključek predmeta gospodinjstvo in uvod v izbirni predmet sodobna priprava hrane, ki smo si ga izbrali za naslednje šolsko leto.

Za glavno sestavino naših tokratni jedi smo izbrali potočno postrv, iz katere smo za predjed pripravili peno z dodatkom timijana ter ji za osvežitev dodali koščke sušenih malin. Postrvjo peno smo postregli na popečenem kruhku, posutim z zeliščnimi drobtinami.

Na glavni krožnik pa smo postavili raviol, polnjen z dimljeno postrvjo, popečeno na žaru, in kozjim sirom. Piko na i je raviolu dodala hrenova krema z rožmarinom.

Tudi pri tokratnem kuhanju nas je obiskala vodja projekta KUHNA PA TO Anka Peljhan, ki je bila nad našimi kulinaričnimi mojstrovinami zelo navdušena.

S tem kuharskim dnem Šturski gurmani pod vodstvom mentorice Petre Ušaj za letos zaključujemo naše kulinarične podvige.

Tudi v tem letu se je naše kuhanje izkazalo za zelo uspešno, saj smo  v okviru projekta KUHNA PA TO tudi tokrat prejeli zlato priznanje.

ŠTURSKI GURMANI