Prvi teden drugačnega šolanja vaših in naših otrok je za nami. Različno bi ga ocenili, a nekaj nam je skupno; preživeli smo ga in danes gremo pogumno in vztrajno naprej.

Vem in verjamem, da vam ni bilo lahko. Srečali ste se z izzivom, ki je bil povezan s strahom, nevednostjo in nejasnostjo, zapletenimi situacijami, saj ste naenkrat postali tudi po malem učitelji.

Tudi mi smo se znašli v situaciji, ki nam je bila povsem neznana. Nismo vedeli ne kam, ne kako. A vedeli smo, da bomo zmogli. Učitelji so domala čez noč opravili neprecenljivo delo; pripravili so gradiva in ostalo potrebno, da je v ponedeljek na naši šoli stekel pouk na daljavo. Pohvalno! Seveda smo se zraven učili, naleteli na marsikatero nepredvideno težavo. In smo jo rešili. Tudi z vašo pomočjo, spoštovani starši.

Zahvaljujemo se vam, ker nas v dani situaciji podpirate, vzpodbujate, predvsem pa ste v stiku z nami, saj bomo le tako nudili vašim otrokom, našim učencem, vse potrebno, da bo učni proces nemoteno potekal. Pa čeprav na povsem nov način.

Učitelji in drugi strokovni delavci na šoli se bomo še naprej trudili, da vam odgovorimo na vaša vprašanja in vas usmerjamo, če bo to potrebno.

Najpomembneje pa se nam zdi, da spremljate delo svojega otroka.

Starši, ki imate mlajšega otroka, sporočajte učiteljem, kako mu gre.

Starejši učenci, pogovarjajte se z učitelji, pošiljajte jim svoje  izdelke, vprašajte, če česa ne razumete.

Le na tak način bo stekla komunikacija v obe smeri in le tako boste lahko dobili povratno informacijo o svojem delu.

Želim vam, da ostanete zdravi in doma.

Ravnateljica Lea Vidmar in kolektiv OŠ Šturje Ajdovščina

Dostopnost