V sredo, 17. 4. 2019, so učenci OŠ Šturje Ajdovščina nastopili na že tradicionalni prireditvi – Večeru pesmi in plesa.

Prvi del programa, ki je bil izrazito pevsko obarvan, je oblikovalo pet pevskih zborov z matične šole in podružnice: OPZ pod vodstvom Andreje Margon, OPZ pod vodstvom Danijele Čermelj, MPZ pod vodstvom Igorja Hodaka, vokalna skupina pod vodstvom Jane Hladnik Tratnik ter otroški zbor iz Budanj pod vodstvom Kristine Škrlj Trošt. Nastopili so tudi člani orffove skupine pod vodstvom Zore Gregorc. S petjem in igranjem so hoteli prikazati veselje do življenja, pot do uresničenja mladostih sanj, prežetih z entuziazmom in vedrino. Skupna pesem Oj uatrak muj je nakazala minevanje časa in z njim hitro odraščanje naših otrok. Folklorna skupina pod vodstvom Polonce Juretič je zaplesala dva ljudska plesa – Lepa Anka ter Izrasla je kopinja.

Program so v drugem delu večera nadaljevali učenci višjih razredov. Navdušili so z deklamacijami, ki so bile kot nalašč za začetek pomladnih dni. Pri delu jih je vodila Silvana Mislej. Za scenski del je poskrbela Anuša Blažko.

Pevsko-plesni večer se je zaključil s plesnimi koraki plesnih šol ADC in El1.

Vodji in režiserki tega čudovitega večera, ki je do zadnjega kotička napolnil Dvorano prve slovenske vlade, sta bili Andreja Margon in Danijela Čermelj.

Prostovoljne prispevke, ki smo jih zbrali na prireditvi, bomo namenili šolskemu skladu.

Danijela Čermelj

Dostopnost