V četrtek, 21. februarja 2019, se je na šoli odvijal Večer poezije in glasbe.

Prav poezija je tista, ki odstira skrivnosti človekovega čustvovanja. S poezijo doumevamo najpreprostejše resnico o sreči, ljubezni, povezanosti, medsebojnih odnosih in smislu našega bivanja. Pesniki znajo zelo zapletene formule človekovega bivanja zapisati s preprostimi besedami. Znajo nagovoriti bralce in poslušalce.

Učenci od 6. do 9. razreda so recitirali pesmi, ki jih je izbrala mentorica in organizatorica Večera Silvana Mislej. Poslušali smo poezijo o besedah in tem, kako se vse, kar je živo sporazumeva, kako se pogovor nikoli ne konča in kako vsak malo po svoje razume, kar sliši. Recitacije so vse poslušalce pritegnile v svoj svet, vedno bolj smo samo sledili besedam in v zadnjem sklopu, ko smo poslušali o sreči, v resnici začutili, kako lepo je, ko si srečen. In srečen mora biti vsak, saj so vsi otroci naši otroci. Da bi res tako bilo celo leto!

Učenke in učenci, ki so zaigrali na posameznih instrumentih so nas popeljali v svet nežnih zvokov in prijetnih melodij.

Člani mladinskega pevskega zbora in šolske glasbene skupine so pod vodstvom Igorja Hodaka zapeli in zaigrali. Večer je popestrila tudi vokalna skupina deklet, ki jih vodi zunanja sodelavka Jana Hladnik  Tratnik.

Učenci od 5. do 6. razreda pa so poeziji in glasbi prisluhnili ta dan, preduro v šolski telovadnici.

Dostopnost