KUHARSKO TEKMOVANJE ZA NAZIV MLINOCHEF 2024

V torek, 23. aprila 2024, je tudi letos na naši šoli potekalo eno izmed treh  predtekmovanj v pripravi jedi iz Mlinotestovih testenin – Mlinochef 2024. V tem predizboru se je med seboj pomerilo šest osnovnošolskih ekip iz ajdovske in vipavske občine.

Z naše šole sta se tekmovanja udeležili dve ekipi – Šturski gurmanki v sestavi Nadine Fejzovske in Žive Štinjek, in Pomladni Šturki, ki sta jo oblikovali Vita Šinigoj in Amelie Zerezghi.

Šturski gurmanki sta na krožniku pričarali divjo pomlad – »rigatoni« s čemaževim pestom, obogateni s svežino limone ter s hrustljavostjo orehov. Pomladni Šturki pa sta komisijo želeli prepričati s pomladnim svežim krožnikom – »tagliatelle«, pripravljene s kremo limone in mete, obogatene z limoninim kaviarjem in smetanovo peno.

Tričlansko komisijo v letošnjem predtekmovanju sestavljajo Matjaž Cotič, kuharski chef Koče na Kokoši, Matija Cotič, mladi kuharski chef, ter Mateja Tominec, strokovnjakinja s področja prehrane. Po besedah strokovne komisije je bilo drugo predtekmovanje na naši šoli odlično izpeljano s postreženimi krožniki na visokem kulinaričnem nivoju.

Šturski gurmanki sta po mnenju komisije najbolj izstopali med vsemi ekipami. Tako sta se uvrstili neposredno v finalno tekmovanje, ki bo 25. maja na festivalu testenin PAŠTA FEŠTA v Ajdovščini.

Gurmanki se bosta, poleg še dveh zmagovalnih ekip z drugih dveh predtekmovanj, in še četrte ekipe, ki bo izbrana preko glasovanja občinstva na Facebook profilu, potegovali za naziv Mlinochef 2024.

VEČER PESMI IN PLESA

V četrtek, 25. aprila, se je v Dvorani prve slovenske vlade v dveh ponovitvah odvijala prireditev Večer pesmi in plesa pod naslovom »Odmev domačnosti: po naše, po štursko …«, za katero upamo, da je navdušila občinstvo vseh generacij. Na prireditvi ni manjkalo glasbe...

REGIJSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA PRVE POMOČI

aprila 2024, je v Logatcu, potekalo regijsko tekmovanje iz znanja prve pomoči. Že uigrana ekipa, ki so jo zastopale Urša Praček, Ana Bela Bajec, Lia Bole, Lara Trošt, Kaja Turk, Maja Curk in Sara Ibrahimović, so ponovno dokazale, da so prave mojstrice v nudenju prve...

Zelena popestritev v Budanjah

Učenci podaljšanega bivanja podružnice Budanje so v duhu svetovnega dneva zemlje okolico podružnične šole popestrili z zelenjem. Posadili so grmičke rožmarina in sivke, ki bodo poskrbeli za dišečo zimzeleno okrasitev šolskega dvorišča. Učenci so v vrtnarjenju...

DAN ZEMLJE V BUDANJAH

Današnji dan so Budanjski otroci posvetili našemu planetu. O njem so razmišljali, pisali, risali, barvali... Vse izdelke smo razstavili na šolskih panojih. Tretješolka Anet Bizjak je napisala pesem, ki jo je ob današnjem dnevu posvetila vsem vam. [video width="1280"...

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.

 

 

 

 

 

 


 

 

Dostopnost