OBELEŽITEV DNEVA ZLATIH KNJIG

V okviru dneva zlatih knjig, ki ga praznujemo 17. septembra, so vsi učenci razredne stopnje, tako na podružnični, kot na matični šoli obiskali našo šolsko knjižnico.

17. september je dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka in tudi uradni začetek branja za bralno značko. Z učenci smo tako spoznavali našega »najplodovitejšega« pisatelja Franceta Bevka, pogovarjali smo se o njegovem življenju ter delih, ki jih je napisal. Spregovorili smo tudi o začetkih bralne značke, o pisatelju Leopoldu Suhadolčanu in Stanku Kotniku. Prisluhnili smo tudi raznim zgodbicam in pravljicam ter zaključek posvetili pomenu branja.

Tako prvošolčki kot tretješolci pa niso iz knjižnice odšli praznih rok. Naši prvošolčki so domov odnesli slikanico Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib pisateljice Ide Mlakar Črnič. Tretješolci pa so domov odnesli knjigo Jure in mumija, ki sta jo napisala Tomislav Kajfež in Vesna Kamin Kajfež.

LUTKOVNA IGRA PESTRNA

Danes, 28. 9. 2022, je na naši šoli Lutkovna skupina ŽAR odigrala lutkovno igro Pestrna.

Učenke in učenci od 4. do 6. razreda so, kljub temu, da jim je bila vsebina malce tuja, z zanimanjem spremljali predstavo.

Po njej so lahko pogledali v zakulisje k lutkam in nastopajočim, ki so jim z veseljem povedali vse, kar jih je zanimalo.

ŠTURSKE GURMANKE SO SE PREDSTAVILE ČLANICAM SLAVISTIČNEGA DRUŠTVA DOLENJSKA IN BELA KRAJINA

V soboto, 3. septembra 2022, je Slavistično društvo Nova Gorica pripravilo poučno popotovanje po Vipavski dolini za kolegice z Dolenjske in iz Bele krajine.

V Vipavskem križu so jim našo šolo in delo pri izbirnem predmetu načini prehranjevanja predstavile Edina Bajramoska, Klara Bratina, Anja Gerželj in Tara Ličen. Pod vodstvom mentorice gospe Petre Ušaj so pripravile dopoldansko malico: košarice s kremo iz oljk, pečeno polento pršutom in orehi, s čokolado oblite hruške, sirove lizike in ješprenj z bučo in timijanom. Skuhale so tudi »fogovo kofje«.

Udeleženke izobraževanja so bile navdušene nad sprejemom in pripravljenimi jedmi.

TRETJI PREDMET NA NPZ ZA DEVETOŠOLCE

Obveščamo vas, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport s sklepom določilo tretji predmet na nacionalnem preverjanju znanja za devetošolce. Poleg slovenščine in matematike se bo na naši šoli preverjalo znanje še iz  GLASBENE UMETNOSTI.

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.