Z novim šolskim letom so mladi planinci pričeli s pohodi. Prvega pohoda na Nanos se je udeležilo 88 učencev in staršev. Svoje vtise s pohoda je zapisala učenka Zala.

V soboto, 13.10. 2018, smo s planinskim krožkom šli na Nanos, natančneje k turistični kmetiji Abram.

Ob 8. uri smo se zbrali pri kampu Tura nad Gradiščem pri Vipavi. Bilo je zelo vetrovno jutro. Ko smo se vsi zbrali, smo se povzpeli do Plaza. Pot je bila kamnita z zelo lepim razgledom na Vipavsko dolino. Do Plaza smo potrebovali približno 40 minut. Na Plazu smo si malo odpočili in nekaj popili. Pot od Plaza naprej je bila kar zahtevna. Na poti si lahko videl veliko dreves in še veliko drugih lepih stvari.

Dan se je spremenil, saj je posijalo sonce. Ko smo prišli do turistične kmetije Abram, smo bili vsi veseli, saj si bomo lahko odpočili in si ogledali živali. Od Plaza do Abrama smo porabili približno 2 uri in 30 minut. Pri turistični kmetiji Abram smo si lahko kupili čaj in se ob njem pogreli. Ogledali smo si lahko tudi medveda, koze, zajce, krave in ponije.

Po eni uri smo se spustili proti Plazu. Pot je bila strma, a zabavna. Pred Plazom smo se večkrat ustavili, da smo kaj popili. Ko smo prišli do Plaza, so se nekateri odpočili, drugi pa šli kar proti kampu.

Ko smo prišli do kampa Tura, smo bili vsi zelo utrujeni. Vse skupaj smo hodili približno 5 ur. Ta pohod je bil zelo naporen, a nadvse zabaven pa še burja je izginila.

Zala, 6. razred OŠ Šturje Ajdovščina

Dostopnost