TEDEN OTROKA V BUDANJAH

»Razigran uživaj dan« je bilo geslo letošnjega tedna otroka.

Na podružnični šoli so nas obiskale predstavnice iz društva likovnih umetnikov Severne Primorske, ki se ukvarjajo s kamišibajem. To so Silva Karim, Mirna Stopar in Ksenija Bratina Makovec. Ob svojih likovnih delih so nam pripovedovale zanimive zgodbe in mi smo jih z zanimanjem poslušali.

TEDEN OTROKA

»Razigran uživaj dan« je bilo geslo letošnjega tedna otroka.

Drugošolci na OŠ Šturje in PŠ Budanje so kar cel dan posvetili razigrani igri.

Igre ni brez gibanja in domišljije. Tako so otroci barvali svoje pozorne nogavičke, obrisovali stopala in risali najljubše gibalne igre. Iz stare nogavice so izdelali lutko in z njo pripovedovali ali zaigrali dogodivščine nogavičk.

Za gibanje v razredu pa so poskrbeli z izdelavo talnih iger (ristanc, talni računalnik in malce drugačni twister), ki bodo še naprej njihov vsakdan igrivo obarvale.

Drugošolci in učiteljice

KULTURNI DAN TOLMINSKA

Na sončen oktobrski dan so se devetošolci odpravili na Tolminsko. Ko so se z avtobusom dvignili nad dolino reke Soče, jih je pričakal s soncem obsijan greben Kolovrata. Vodiča sta jih vodila po čezmejnem muzeju na prostem. Ob sprehodu skozi jarke in kaverne sta opisala življenje vojakov, ki so se na bojiščih soške fronte visoko v gorah borili in umirali. Ob pogledu na vrhove Krna, Batognice in Mrzlega vrha so se ponovno spustili v dolino.
Sledil je sprehod po kobariški zgodovinski poti. Devetošolci so se povzpeli do italijanske kostnice, nato pa po viseči brvi prečkali zelenomodro Sočo in pot nadaljevali do slapa Kozjaka. Pred odhodom proti domu so se sprehodili do cerkve svetega Lovrenca v Libušnjah, kjer je pokopan Simon Gregorčič. Tam so recitirali pesem Soči. Še zadnji pogled so namenili goram in Soči ter se utrujeni, a polni vtisov, vrnili v našo dolino.

V galeriji poglejte, kako so ga preživeli.

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.