V četrtek, 12. decembra, se je na naši šoli odvila že 13. tradicionalna novoletna prireditev, tokrat z naslovom Prižgimo luči svetu.
Učenci od 1. – 9. razreda so nas popeljali na potovanje po svetu ter nam s kratkimi igranimi prizori prikazali nekaj nevsakdanjih novoletnih običajev v drugih državah ter pri nas. Vlogo osrednjega  elementa prireditve so tokrat zasedle lučke, ki so odganjale temo, torej vse slabo, da bi bila naša pot v novem letu svetla in jasna.
Režijo tokratne prireditve so prevzele Lili Krapše, Polonca Juretič, Danijela Čermelj.
Lučke v srcih sta pomagala prižigati oba otroška pevska zbora pod taktirko Danijele Čermelj in Andreje Margon; mladinski pevski zbor, šolski ansambel ter solistka Sara pod vodstvom gospoda Igorja Hodaka, folklorna skupina mentorice Polonce Juretič ter plesne skupine El 1 plesna scena, Plesni center ADC in plesna šola Cigoj. Za likovno podobo in sceno je poskrbela Anuša Blažko z učenci.
Po prireditvi se je dogajanje nadaljevalo v avli, kjer so učenci pripravili sejem izdelkov, s katerimi so zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad. Hvala vsem za obisk in prispevek.

Oglejte si še video posnetek, ki ga je naredil naš učenec Filip Rupnik.

Dostopnost