V torek, 10. decembra, smo na podružnični šoli organizirali medgeneracijsko prednovoletno srečanje otrok, učencev in staršev, starejših krajanov in prostovoljcev programa starejši za starejše.

Pozdravila nas je ravnateljica šole, ga. Lea Vidmar, nato še predsednik krajevne skupnosti Budanje, gospod Franc Krašna, ki pomaga s svojo aktivnostjo uresničevati zamisli krajanov za našo lepšo prihodnost. V preteklost Budanj nas je popeljal gospod Edo Krašna. Lepo je kadar se povežeta mlajša in starejša generacija in si podata roko, kajti v mladosti se učimo modrosti od staršev, naših babic in dedkov. Vsaka taka izkušnja nas bogati in nas pripravlja na posamezne stopnice v življenju, na katere bomo nekoč stopili prav vsi. Prav o tem, kako dragoceno je delo vseh prostovoljk in prostovoljcev, sta nam  povedali koordinatorici prostovoljnega dela “Starejši za starejše za višjo kakovost življenja doma”, Irena Vidmar in Dragica Ergaver. Predsednik Društva upokojencev Ajdovščina, gospod Maksimilijan Marc, nam je predstavil njihovo delo. Na našem odru sožitja smo gostili tudi pevsko skupino Zarja. Sledili so plesni, glasbeni in dramski  nastopi učencev naše šole.

Ob koncu proslave je sledilo skupno druženje ob praznični mizi dobrot ter bazar.

Pesnik Tone Pavček pravi, da je sreča srečati prave ljudi, ki v tebi pustijo dobre sledi, zato izkoristimo vsako priliko za prijetna srečanja in poskrbimo za dobre sledi. Lepe praznike in vse dobro v novem letu, vam želi kolektiv podružnične šole Budanje.

Dostopnost