Projekt Tradicionalni slovenski zajtrk je eden izmed osrednjih dogodkov dneva slovenske hrane.

V petek, 15. novembra 2019, smo ga imeli tudi na naši šoli.

Ob okušanju črnega kruha, medu, masla, mleka in jabolk smo lahko začutili kvaliteto doma pridelane in predelane hrane. Hvaležni smo kmetom, kmetijskim in živilskim podjetjem ter zadrugam ne samo za zajtrk ampak za vso lokalno hrano, ki jo vsak dan lahko uživamo.

Na šoli smo izvedli tudi spremljevalne dejavnosti. Gospod Ivan Kodrič je svoje bogato znanje in izkušnje s področja sadjarstva podelil z našimi osmošolci.

Gospod Franc Krašna pa je v čarobni svet čebel popeljal naše tretješolce.

Učenci podaljšanega bivanja so domiselno in izvirno opremili avlo šole. Tematsko izvirnih izdelkov so bile polne tudi učilnice. Prvošolci so s sadjem napolnili lično izdelane košarice iz lupinic pistacij.

Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku smo letos na naši šoli dodali še dimenzijo medgeneracijskega povezovanja in sodelovanja. V prijetnem vzdušju pri zajtrku za skupno mizo so s prijaznostjo, spoštovanjem in razumevanjem gradili lepe medsebojne odnose naši drugošolci in devetošolci.

Jelka Sorta