KOŠARKARICE OŠ ŠTURJE DRŽAVNE PRVAKINJE

V ponedeljek, 29.5. se je v športni dvorani Lukna v Mariboru odvijalo finalno državno tekmovanje košarkarskega Superšolarja za mlajše učenke.  Poleg šturske šole so se finalnega turnirja udeležile  tudi dekleta iz OŠ Draga Bajca Vipava, OŠ Nazarje ter domača ekipa OŠ Tabor 1 Maribor.

Na prvi polfinalni tekmi so ”šturke” igrale proti domačinkam iz Maribora. Tekma se je končala z zmago naših deklet za 8 točk, kjer jim je uspel preobrat, saj so med tekmo zaostajale že za 5 točk. V drugem polfinalnem obračunu je bila OŠ Draga Bajca iz Vipave boljša od OŠ Nazarje za 5 točk. To je pomenilo,  da bo za naslov državnega prvaka odločala  tekma med OŠ Šturje Ajdovščina ter OŠ Draga Bajca iz Vipave. Tekmo so bolje začele naše košarkarice, ki so povedle za 13 točk. V nadaljevanju srečanja so se vipavke malo približale, ampak so naše košarkarice zdržale nalet in na koncu zasluženo slavile za 7 točk.

Tretje mesto so si priigrale učenke iz Nazarij.

Slovesno podelitev medalj in  pokalov je počastila tudi  naša uspešna košarkarska reprezentantka do 18 leta starosti Špela Brecelj. Špela je tudi bivša učenka OŠ Šturje ter tudi dolgoletna igralka KK Vipava. Sedaj igra košarko v Mariboru.

 Naslov prvaka so osvojile Bistra Ceket, Aida Uka, Veronika Ferjančič, Metka Likar, Lana Terčelj, Ela Kodelja, Zala Terčelj, Kaja Turk, Zala Tratnik, Jana Ferjančič, Nina Likar in Vida Škrlj pod vodstvom mentorja in trenerja Gregorja Zagorca.

  1. in 2. mesto dokazuje, da se v Vipavski dolini igra zelo dobra ženska košarka v mlajših kategorijah.

Rezultati tekem:

Finale:
OŠ ŠTURJE : OŠ DRAGA BAJCA VIPAVA 33:26 (19:6, 8:9, 6:11)

Tekma za 3. mesto:
OŠ TABOR I MARIBOR : OŠ NAZARJE 22:28 (5:12, 9:2, 8:14)

Polfinalni tekmi:
OŠ TABOR I MARIBOR : OŠ ŠTURJE 29:37 (3:16, 21:3, 5:18)
OŠ NAZARJE : OŠ DRAGA BAJCA VIPAVA 21:26 (9:2, 5:17, 7:7)

Gregor Zagorc

16. GLASBENI FESTIVAL

Učenci obveznega izbirnega predmeta Ansambelska igra smo se prijavili na 16. GLASBENI FESTIVAL in 18. maja 2023 ob 18. uri igrali v Festivalni dvorani.

Glasbeni festival, ki ga organizira Pionirski dom v Ljubljani, je prireditev, ki omogoča mladim, še neuveljavljenim posameznikom (solistom in glasbenim skupinam), da predstavijo svoje glasbeno izvajanje (priredbe ali svoje avtorsko glasbeno ustvarjanje). Glasbeni festival je žanrsko popolnoma odprt in spodbuja kakovost na vseh področjih otroškega in mladinskega glasbenega ustvarjanja. K prijavi lahko pristopijo mladostniki do 19. leta starosti. Prireditev je vodil Peter Poles.

Bili smo med najmlajšimi izvajalci. Ostali so večinoma bili srednješolci in gimnazijci iz cele Slovenije.

Ker si je bilo treba nadeti ime band-a smo si nadeli ime “MAČJI KWT”.  Igrali smo skladbo skupine Nirvana: Smells like teen spirit. 

Mia Erjavec Petrović (vokal in el. kitara), Jurij Vrtovec (bobni) in Erazem Bizjak Gala (el. bas kitara) smo navdušili občinstvo in smo bili pohvaljeni od strani strokovne žirije, ki je bila v zasedbi:
Dušan Obradinovič – Obra (Dan D)
Jernej Vene (glasbeni urednik in voditelj na Valu 202)
Gregor Štrasbergar (Mrfy).

Ugotovili smo, da so avtorske skladbe bolj zaželene in tudi nagrajene in zato bomo za drugo leto tudi mi pripravili lastno avtorsko skladbo.

Foto: Timotej Samec

POSAMIČNO ŠOLSKO ATLETSKO TEKMOVANJE

V torek, 9.5. se je v Novi Gorici odvijalo posamično šolsko tekmovanje iz atletike.  Naši učenci so se zopet domov vrnili z kar nekaj odličij ter dobrih uvrstitev. Medalj, ki so jih prinesli domov je bilo 8. V kategoriji mlajših učencev je Edi Maraž dosegel 3....

KUHARSKO TEKMOVANJE ZA NAZIV MLINOCHEF 2023

V torek, 25. aprila, je na naši šoli potekalo drugo predtekmovanje v pripravi jedi iz Mlinotestovih testenin - Mlinochef 2023. V tem predizboru se je med seboj pomerilo šest osnovnošolskih ekip iz šol ajdovske in vipavske občine. Iz naše šole sta se tekmovanja...

Dostopnost