Šturci imamo državno prvakinjo v skoku v višino

Veronika Ferjančič, učenka 8. razreda OŠ Šturje, je državna prvakinja v skoku v višino.

Na posamičnem finalnem tekmovanju v atletiki, ki se je v sredo, 5. 6. 2024, odvijalo v Slovenski Bistrici, ji je uspel neverjeten dosežek; preskočila je 158 cm, kar ji je prineslo zlato medaljo in njen najboljši osebni rezultat.

Po 15 letih je to nov najboljši šolski rezultat pri starejših deklicah.

Veronika, iskrene čestitke!

Učitelji ŠPO

ŠANS 2024, DOŠ I LENDAVA

V petek, 24.5.2024 so se učenci izbirnega predmeta Glasbena dela pod vodstvom mentorja Igorja Hodaka podali na dolgo pot v Lendavo. V dvojezični osnovni šoli je potekalo srečanje najboljših šolskih ansamblov Slovenije pod imenom ŠANS 2024. Za udeležbo se je prijavilo več kot 20 šolskih bendov iz vse Slovenije, nastopilo pa je lahko samo deset najboljših. Po poslanih posnetkih se je komisija odločila, da učenci naše šole sodijo med teh 10 izbranih.

Nastopili sta dve rockovski zasedbi. V prvi so bili Mia Petrović Erjavec , Jurij Vrtovec in Erazem Bizjak Gala; v drugi pa Mia Petrović Erjavec, Timotej Samec, Lara Ferjančič, Bert Mihelčič in Rok Bratina. Nastopili so pod imenom »MAČJI KWT«.

Ob koncu vsakega nastopa je tričlanska komisija podala svoje mnenje. Komisijo so sestavljali Leopold I. (glasbenik), Tomi Došen (učitelj tolkal na Glasbeni šoli Lendava) in Blaž Preglau (mentor glasbene skupine, strasten obiskovalec koncertov). Srečanje ni bilo  tekmovalne narave, komisija je podala konstruktiven, vzpodbuden komentar takoj po odigranih skladbah.

V konkurenci bendov osnovnih šol iz Lendave, Križevcev, Murske Sobote, Benedikta, Ptuja, Maribora, Frama, Cerkelj na Gorenjskem in Novega Mesta so prav naši rockerji, MAČJI KWT iz Šturij dobili najboljše mnenje komisije za sproščen nastop, kvaliteto petja in igranja ter izjemen stik s publiko, ki je navdušeno sodelovala dvigovanjem rok in močnim aplavzom nagradila naše glasbenike.

Igor Hodak, mentor

ŽUPAN PODELIL ZASTAVE

V petek, 31. 5. 2024, je župan Tadej Beočanin podelil slovenske zastave devetošolkam in devetošolcem. Zaželel  jim je uspešen zaključek šolskega leta in obilo novih izzivov pri nadaljnjem šolanju.

Kot vsako leto jim je ob podelitvi zastav dejal, da naj jo s ponosom razvijejo ob športnih in drugih pritrditvah v ponos svoji domovini.

PODROČNO TEKMOVANJE V AKVATLONU

V četrtek, 30. maja 2024, je v Ljubljani potekalo področno prvenstvo v akvatlonu za učence OŠ področnega centra Ljubljana, Obala, Goriška in Notranjska. Torej konkurenca je bila huda. Našo šolo je zastopala Julija Brecelj, učenka 7. c razreda. Julija se je najprej izkazala v plavanju na 75 m in nato brez prekinitve pretekla še 1000 m. Za las se ji je izmuznila bronasta medalja, tako da je Julija v absolutni konkurenci osvojila 4. mesto od 26 nastopajočih tekmovalk, oziroma 2. mesto z Goriškega področja.

Juliji za izjemen nastop čestitamo.

Učitelji ŠPO.

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.

 

 

 

 

 

 


 

 

Dostopnost