V sredo, 15. 11. 2023, je v avli OŠ Danila Lokarja Ajdovščina potekala slavnostna prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad likovnega natečaja Plakat miru.

Natečaj že od leta 1998 organizira Lions klub Zemono, ki (poleg izvedbe mnogih dobrodelnih akcij) skrbi, da se med otroki širijo pomembna sporočila. Letos so mladi likovniki razmišljali o tem, ali si še upamo sanjati in svoja sporočila izrazili v raznolikih likovnih tehnikah.

Poleg naše šole so sodelovale še OŠ Danila Lokarja Ajdovščina z rednim in prilagojenim programom, OŠ Col, OŠ Otlica, OŠ Dobravlje, CIRIUS Vipava in OŠ Vipava.

Program so glasbeno obogatili člani instrumentalne skupine CIRIUS Vipava ter violinistki Glasbene šole Vinka Vodopivca Ajdovščina. Predstavila se nam je tudi priložnostna dramska skupina učencev PŠ Lokavec.

Strokovna komisija je med deli izbrala pet del naših učenk. Priznanja za razstavljena dela so prejele osmošolke, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje: Metka Likar, Maša Ferjančič, Sara Hajdinjak in Ela Kodelja. Poleg priznanja si je nagrado in uvrstitev na državno raven natečaja pririsala Zala Tratnik.

Razstavljena dela bodo v avli OŠ Danila Lokarja Ajdovščina na ogled do konca meseca novembra.

Dostopnost