Ekipa prve pomoči iz OŠ Šturje Ajdovščine, je ponovno dokazala, da sodi med najboljše v Sloveniji. Po izjemni predstavi na lokalnem in regijskem tekmovanju se je učenkam uspelo uvrstiti na državno tekmovanje, ki je potekalo 13. maja 2023 v Kopru. Barve naše šole so zastopale: Urša Praček, Klara Črnigoj, Kaja Turk, Maja Curk, Lara Trošt, Ana Bela Bajec in Lia Bole, vse učenke 7. razreda. Na tekmovanju je nastopilo 14 osnovnošolskih ekip iz celotne Slovenije. Najprej so morale učenke prikazati teoretično znanje iz prve pomoči ter zgodovine in delovanja Rdečega križa danes. Sledil je še praktični del na petih delovnih mestih po središču Kopra. Bilo je precej naporno, a učenke so prikazale veliko znanja, iznajdljivosti, dobre volje in pozitivne energije. Samo dogajanje je organizator popestril še z vmesnimi postajami, kjer so se udeleženci tekmovanja malce spočili in seznanili z različnimi službami zaščite in reševanja: policije, radioamaterjev, gasilcev, službe za reševanje v gorah in jamah ter kinološkega društva z reševalnimi psi.

Ob zaključku tekmovanja so razglasili tri najboljše ekipe, ostale smo vse osvojile zasluženo 4. mesto.  Zadovoljne, predvsem z veliko novimi izkušnjami, bogatejšim znanjem in motivacijo za nadaljnjo delo v prihodnjem šolskem letu, so učenke sklenile sobotno tekmovanje.

Vsem nastopajočim učenkam čestitamo! OZRK Ajdovščina in prostovoljki, ga. Petri Fučka, se zahvaljujemo za vso podporo in pomoč pri celoletnemu delu.

mentorica krožka prve pomoči, Vesna Furlan

Dostopnost