OZRK Ajdovščina, je v četrtek 30. marca 2023, v sodelovanju z OŠ Šturje Ajdovščina, organiziralo lokalno tekmovanje iz znanja prve pomoči. Na tekmovanju je sodelovalo pet osnovnošolskih ekip iz občine Ajdovščina – Vipava.

V prvem delu tekmovanja so morale ekipe prikazati teoretično znanje s področja prve pomoči in delovanja Rdečega križa, v drugem pa so na treh deloviščih morale oskrbeli šest poškodovanih oseb. Praktičen del je še posebej zahteven saj mora ekipa prikazati veliko znanja, usklajenosti, iznajdljivosti, spretnosti in igralnih sposobnostih. Učenke naše šole so bile med vsemi ekipami najboljše in se tako uvrstile na regijsko tekmovanje, ki bo 19. aprila na OŠ v Idriji. Učenkam Urši Praček, ki je bila vodja ekipe, Klari Črnigoj, Ana Beli Bajec, Maji Curk, Lari Trošt, Kaji Turk, Lii Bole in Klari Repič iskreno čestitamo in želimo še veliko uspeha v nadaljnjem tekmovanju.

Pohvalili bi tudi ostale učence in učenke, ki so pomagali pri organizaciji tekmovanja in poskrbeli, da je vse potekalo tako kot je treba: plesalkam in plesalcem folklorne skupine, učenkam, ki so nastopale kot ponesrečenke, učenkam, ki so pomagale pri vodenju skupin po šoli in vsem, ki so kakorkoli prispevali k temu, da je tekmovanje v celoti uspelo.

Čestitke vsem udeležencem! 

Mentorica krožka prve pomoči, Vesna Furlan

Dostopnost