V mesecu oktobru smo se devetošolci in naši spremljevalci odpravili na taborjenje na Kovk. Pohod smo začeli pred OŠ Šturje in krenili do izvira Hublja. Tu se je začel naš vzpon do Otliškega okna, sledila mu je hoja po vijugasti cesti do taborniškega doma Kovk. Pot po grebenu je bila zelo strma, a nam je nudila čudovit razgled na Vipavsko dolino. Takoj po prihodu v dom smo se razdelili v delovne skupine. Vsaka je imela svojo zadolžitev: priprava kosila, pomivanje posode, kuhanje večerje, priprava zajtrka in čiščenje hiše. Naš hišnik Primož nam je pripeljal kosilo. Prva skupina je morala pripraviti vse potrebno, da smo lahko pokosili. Druga skupina je po kosilu vse skrbno počistila. Jesensko popoldne smo si popestrili z različnimi igrami. Nekateri učenci so se pomerili v igranju badmintona, drugi v nogometu, večina pa je sodelovala na turnirju v briškuli. V bližnjem gozdu je skupina fantov skrbno nabrala suhe veje in pripravila taborni ogenj. Ta je zagorel pred večerjo, za katero je poskrbela tretja skupina. Skuhali so nam testenine z dvema omakama. Izbirali smo lahko med paradižnikovo omako in tunino s sirom. Okusni večerji je sledilo dolgo in prijetno druženje ob tabornem ognju.

Naslednji dan smo se z avtobusom odpeljali globoko v Trnovski gozd, ki je bil ta dan še posebej lepih barv. Spremljala sta nas tudi dva gozdarja, ki sta nam predstavila rastlinstvo in živalstvo tega velikega gozda.

Tabor nam bo ostal v spominu kot čudovito druženje s sošolci in učitelji v učilnici na prostem. Bilo je prijetno, sproščeno, veselo in zjutraj neprespano.

Dostopnost