Naša šola se je letos prijavila na kuharsko tekmovanje Mlinochef v okviru festivala Pašta Fešta. Šolo sta zastopala učenca 6. c razreda, Vida Škrlj in Lovrenc Matija Rovan.

Na predizboru, ki je potekal v ponedeljek, 25. aprila 2022, sta naša tekmovalca predstavila dve jedi tričlanski komisiji, chefu Denisu Ibrišimoviću, Tjašu Tencetu in strokovnjakinji s področja prehrane Mateji Tominec. Prva jed so bili ajdovi špageti v karamelu z gozdnimi sadeži, na drugem krožniku pa so bili gobovi ravioli z čemažem in šparglji.

Po odlični skupni oceni je sledilo online tekmovanje preko Mlinotestove Facebook strani. Širša skupnost je s podporo naših učencev, staršev, sorodnikov in prijateljev največ glasov namenila ravno našima tekmovalcema.

Ta bi se morala z ekipo iz OŠ Ivana Roba Šempeter pomeriti v finalnem tekmovanju na festivalu Pašta Fešta, vendar je bil ta dogodek zaradi slabega vremena najprej odpovedan. Tekmovanje smo nato kljub slabi napovedi izvedli v soboto, 28. maja 2022, v Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih Ajdovščina.

Ekipa iz Mlinotesta je poskrbela, da je tekmovanje potekalo na profesionalnem nivoju, z odlično tehnično in strokovno podporo ter izvrstno zastavljenim programom.

Kuharsko tekmovanje je potekalo med 12.00 in 13.00 uro, dvoboj med ekipama pa je bil ves čas zelo napet. Na koncu sta prav naša finalista strokovno komisijo najbolj prepričala s svojim krožnikom Devita raviolov z žlahtnimi siri na posteljici iz špargljeve kreme, posutimi s sirom in popečeno slanino. S tem sta Vida in Lovrenc Matija postala zmagovalca prvega Mlinochef tekmovanja za najmlajše.

Obema učencema iskreno čestitamo!

 

Finalno tekmovanje si lahko ogledate tudi na spletni strani: https://www.facebook.com/mlinotest/videos/1394180201441484

Dostopnost