Ponovno je v loncih gospodinjske učilnice zacvrčalo v petek, 11. marca, in po šoli so se razširjale prijetne vonjave.
Tudi tokrat smo kuhali Šturski gurmani, in sicer v okviru Projekta Kuhna pa to – OTROCI OTROKOM PRIPRAVIMO ZDRAVO TRADICIONALNO KOSILO.

Petkovo skupino ŠTURSKIH GURMANOV so sestavljali učenci 7. b razreda: Nadina Fejzovska, Mia Petrović Erjavec, Živa Štinjek, Filip Curk, Kristian Skomina in Neja Vidrih.
Del Gurmanov je za tokratno degustacijo pripravil testenine v obliki polžkov, take kot so jih nekoč, na posebnih deščicah, pripravljale gospodinje Vipavske doline. Postregli so jih s posebnim pestom, pripravljenim iz mladih regratovih listov, kot se spodobi v prehodu med zimo in pomladjo. Jed so oplemenitili še z dimljeno ribo.

Druga skupina pa se je trudila s pripravo napihnjenih zeliščnih frtaljic. Te je oplemenitila s kremo iz rdeče pese, praženimi lešniki in popečeno panceto.
Strokovna komisija kot tudi vrstniki, ki so bili v vlogi poskuševalcev, so bili s kombinacijo jedi, kot tudi okusi, navdušeni. Tako navdušeni, da so pojedli celo ostanke, ki so ostali v kozicah.

Šturski gurmani
mentorica Petra Ušaj