V torek, 30. marca je potekal 31. medobčinski otroški parlament. Letos nekoliko drugače, preko video povezave (platforma Zoom). Iz naše šole so se ga udeležili štirje učenci. To sta bili Anika Tratnik in Mila Škrlj, predstavnici 8-ih razredov in Erik Curk in Maja Brilj, predstavnika 9-ih razredov. Usmerjal jih je g. Luka Hrovatin, mentor otroškega šolskega parlamenta. Dogodka sta se udeležili tudi novinarki, Kaja Krečič in Zala Prah Celoten dogodek je organiziral MDPM Ajdovščina, povezoval pa ga je učenec Osnovne šole Danila Lokarja Miha Plahuta (predsednik 31. medobčinskega otroškega parlamenta).

Mladi parlamentarci so s svojimi mentorji že razpravljali o poklicni prihodnosti, ki je letošnja tema otroških parlamentov po celi Sloveniji. Nagovorila jih  je ga. Kristina Valič, predsednica MDPM Ajdovščina, g. Tadej Beočanin in g. Goran Kodelja. Sledilo je poročanje mladih parlamentarcev o njihovem dogajanju na šoli.

Več o poteku medobčinskega parlamenta, ter intervju z gosti si lahko preberete v dokumentu na spodnji povezavi. Ogledate pa si lahko tudi galerijo fotografij katere sta posneli učenki 9.b razreda Nika Praček in Sara Črv

31. MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT IN INTERVJU Z GOSTI

 

Dostopnost