Grafična razstava v Zdravstvenem domu Ajdovščina

V septembru in oktobru 2020 so prostore Zdravstvenega doma Ajdovščina krasila likovna dela naših učencev na temo invalidov, nastala v preteklem šolskem letu.

Učenci so skozi likovne motive razmišljali o tem, s kakšnimi težavami se srečujejo invalidi in kako lahko vsak posameznik poskrbi, da jim je morda laže.

Za povabila in tradicionalno sodelovanje z ZD Ajdovščina se iskreno zahvaljujemo gospe Damjani Marc, ki zelo uspešno skrbi za to, da so učenci naše šole povezani z lokalno ustanovo in se zavedajo njene pomembne vloge v domačem okolju.

Vsem delavcem ZD Ajdovščina se vsi iskreno zahvaljujemo za izjemno delo v kriznem obdobju in upamo, da jim naše barvite umetnije v teh časih vsaj malo olepšajo težke dneve.

Učenci in kolektiv OŠ Šturje Ajdovščina

Fotografije: Damjana Marc

Obisk Pilonove galerije

Oktober 2020

V tednu otroka so naši petošolci obiskali Pilonovo galerijo.

Sodelovali s v pedagoškem programu, ki ga je vodila gospa Tanja Cigoj. Za učence je pripravila zelo zanimive in zabavne aktivnosti, povezane s stalno razstavo. Učenci so sledili tudi v zanimivi predstavitvi fotografije, ogledali si si Pilonove žanrske fotografije ter risarsko poustvarjali.

Gospe Tanji Cigoj in njenim sodelavcem ter vodstvu Pilonove Galerije Ajdovščina se iskreno zahvaljujemo za čudovit program in gostoljubnost.

Učenci in učenke ter učiteljice petega razreda OŠ Šturje Ajdovščina

Uspešni na mednarodnem 24. likovnem natečaju Kraj

Konec oktobra smo prejeli novico, da so na 24. likovnem natečaju KRAJ, ki ga je na mednarodni ravni letos prvič organizirala OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, zelo uspešno sodelovali tudi naši učenci.

Med 1341 deli iz sedmih držav se je na razstavo uvrstilo 373 likovnih del iz šestih držav. V vsaki od treh kategorij (1., 2. in 3. triletje) je petčlanska likovna komisija podelila zlata (nagrajena dela), srebrna (pohvaljena dela) in bronasta (razstavljena dela) priznanja.

Nagrajena, pohvaljena in razstavljena dela učencev OŠ Šturje Ajdovščina:

Dostopnost