Drage učenke in dragi učenci!

V torek, 1. septembra 2020, bo Osnovna šola Šturje Ajdovščina vstopila v 14. leto delovanja. Za vas pa se bo začelo še eno novo šolsko leto.

Zaradi razmer, v katerih smo se znašli zaradi koronavirusa, bo pouk potekal skladno s higienskimi in varnostnimi navodili in priporočili NIJZ.

Sporočamo vam, kako bo potekal prvi šolski dan.

Naši prvošolčki boste skupaj s svojimi starši imeli slavnostni sprejem ob 9.uri v Budanjah, ob 10.uri pa v Šturjah. Starši ste o tem obveščeni z obvestilom, ki ste ga prejeli.

Vsi ostali učenci pridete v šolo ob 8.10.

Učenci 2. in 3. razreda počakate pred stranskim, ostali pred glavnim vhodom. Razredničarke in razredniki vas bodo prišli iskat, da boste odšli v svoje matične učilnice.

Učenci od 6. do 9. razreda boste ob vstopu v šolo nosili maske. Obvezno jih imejte s seboj.

Tudi v Budanjah se učenke in učenci zberete pred šolo ob 8.10. Tudi vas bodo prišle pred šolo iskat vaše učiteljice in vas peljale v razrede.

V torek boste imeli učenci od 2. do 4. razreda 4 šolske ure, učenci od 5. do 9. razreda pa 5 šolskih ur. Vsi boste prvi dve uri z razredničarko ali razrednikom, ki vas bodo seznanili s pravili in navodili, ki bodo veljali za delo in življenje na šoli. Urnik si lahko ogledate TUKAJ.

Avtobus bo vozače iz Budanj in Dolge Poljane pripeljal v šolo po naslednjem VOZNEM REDU. Avtobus vas bo domov odpeljal ob 13.10.

Na avtobusu morate OBVEZNO nositi masko.

V torek jutranjega varstva ne bo, kosilo in podaljšano bivanje pa kot običajno.

Spoštovani starši!

Verjamem, da je tudi za vas krajšega, brezskrbnega obdobja konec. Kljub spremembam, ki nas čakajo, smo učiteljice in učitelji pripravljeni, da zopet sprejmemo otroke medse in poskrbimo, da bo delo in življenje na šoli potekalo tako, kot si vsi želimo.

Učenci bodo v šoli dobili vsa potrebna navodila, kako bodo pouk in ostale dejavnosti potekale. Tudi vi, spoštovani starši, boste obveščeni o spremembah in novostih; preko naše spletne strani, preko obvestil po elektronski pošti in na prvih roditeljskih sestankih.

Vsem skupaj želim, da na naši skupni poti ohranimo veliko poguma, zaupanja in medsebojnega razumevanja.

Mirno in zdravo novo šolsko leto želim.

Lea Vidmar,

ravnateljica

Dostopnost