V sredo, 14.11. 2018, je skupina Šturskih gurmanov, ki so jo sestavljali Patricija Bevk, Kaja Černigoj Hrovatin, Julija Červ, Zara Odar, Leo Pižent, in Lara Valič, pripravljala degustacijsko kosilo za sovrstnike.
Gurmani so sošolcem postregli s sladko repo na popečenih blekih s čipsom in pestom, pripravljenim iz repnih listov, ter s skutinimi cmoki z žajbljem.
Priprava zdravega kosila je bila uvod v kuharsko tekmovanje v poznavanju avtohtonih jedi v okviru projekta KUHNA PA TO.
Organizatorka projekta Anka Peljhan, ki je spremljala pripravo jedi, je ocenila, da so bile jedi izjemno okusne in dovršeno pripravljene. V prilogi časopisa Nedelo, v rubriki Odprta kuhinja, pa je med drugim zapisala tudi, da Šturski gurmani že 8 let postavljamo standarde v izbiri jedi, uporabi sestavin in končni podobi jedi, na katere bi bila ponosna tudi vsaka boljša restavracija.
Učence pri kuhanju vodi mentorica Petra Ušaj.
ŠTURSKI GURMANI