… TA VESELI ZADNJI ŠOLSKI DAN…

Zadnji šolski dan smo na šoli pričeli s proslavo ob dnevu državnosti.

Za najbolj sladko malico pa je poskrbel Leone, ki je vsakega učeca in zaposlenega razveselil s sladoledom.

Dragi učenke in učenci.

Naši devetošolke in devetošolci so se prejšnjo sredo poslovili z mislijo, da je vsak konec lahko tudi nov začetek. In tako konec vsakega šolskega leta prinese tudi začetek enega lepega obdobja, ki mu rečemo počitnice. Za vas se bodo začele že danes, takoj, ko boste zapustili šolsko stavbo.

Vsi, ki delamo z vami, vam želimo, da bi med počitnicami prebrali kakšno dobro knjigo, da bi se naspali, da bi osvojili kakšen planinski vrh, da bi bili staršem v pomoč pri vsakdanjih opravilih – skratka, da bi se imeli blazno lepo.

Uživajte ta čas in vidimo se v četrtek, 1. septembra.

 

Delavke in delavci OŠ Šturje

VALETA 2022

V sredo, 15. junija 2022, se je od osnovnošolskega izobraževanja v svet podalo 58 devetošolk in devetošolcev. Poslovili so se z mislijo, da je svet okrogel in da je lahko vsak konec tudi nov začetek. Na poti odraščanja so jih kot razredničarke zadnje štiri leta spremljale Ana Mlakar Furlan, Evgenija Godnič in Vesna Furlan.

PROJEKT MLADOST NA BURJI IN PODELITEV ZASTAV

Danes, 9. junija 2022, je bilo v naši avli slovesno.

Župan Tadej Beočanin je v družbi gospe Urške Milač, koordinatorke projekta Mladost na burji, podelil značko Zlati Čaven učenkam in učencem 6. razreda, ki so naloge tega programa uspešno zaključili.

Nato je sledil nagovor župana in podelitev zastav vsem devetošolkam in devetošolcem. Podelitev smo pospremili s kratkim kulturnim programom.

VARUJMO OKOLJE TUDI MED POLETNIMI POČITNICAMI

Med bližajočimi poletnimi počitnicami si marsikdo privošči osvežitev pri naravnih vodnih virih, naj si bo to potok, reka, jezero ali morje. Ljudje s svojim obiskom vplivamo na ta okolja,  zato smo s četrtošolci ob Tednu umetnosti v vrtcu in šoli razmišljali in se likovno izražali o tem, kako odpadki vplivajo na naravno okolje v ali ob vodah. Likovna razstava s pomembnim sporočilom bo celo poletje krasila razstavne prostore in ozaveščala obiskovalce Zdravstvenega doma Ajdovščina.