USPEH DEVETOŠOLK NA WORLD SCHOLAR’S CUP

Minuli vikend, 21. in 22.5.2022, so se učenke Anisa Likar Ivanov, Špela Terčelj, Pia Lara Štrancar, Eva Kenda, Mila Škrlj in Jutra Ceket udeležile tekmovanja World Scholar’s Cup v Kopru. Devetošolke so se pomerile na šestih področjih (naravoslovje, zgodovina, umetnost in glasba, književnost, sociologija in posebno področje) iz izbrane teme A World Renewed. V tej »bitki znanja«, ki poteka izključno v angleškem jeziku, so tekmovale v ekipni debati (Team debate), kreativnem pisanju esejev (Collaborative writing), preizkusu znanja s šestih področij (Scholar’s challenge) in kvizu (Team’s bowl). Učenke so se v senior skupini, kjer so se za odličja merile z gimnazijci (kot devetošolke so v svoji kategoriji bile najmlajše), odlično odrezale in osvojile 7 zlatih in 6 srebrnih medalj.

Dodatno veselje jim je prinesla uvrstitev naprej na globalno raven tekmovanja.

Iskrene čestitke dekletom in tudi njihovi mentorici, zunanji sodelavki Nataši Štrancar.

ŠOLA V NARAVI, 4. DAN

Po zajtrku smo pospravili svoje sobe. Še zadnjič bomo šli na igrišča, do kosila pa bomo čas preživljali ob in v morju. Popoldan nas čaka naravoslovna delavnica. Domov se vrnemo predvidoma ob 18.00 uri. Učenci iz Budanj bodo izstopili na POŠ Budanje.

Petošolci

ŠOLA V NARAVI, 3. DAN

Zjutraj se nas je polovica udeležila lova na zaklad, ostali pa so trenirali plavanje. Po kosilu in popoldanskem počitku smo se posvetili reševanju zabavnih nalog, kasneje pa smo se lova na zaklad udeležili še ostali učenci. Pred večerjo smo se osvežili še v morju. Zadnji večer je bila na sporedu večerna zabava, ki smo jo pričakovali ves dan. Utrujeni smo zaspali.

Petošolci

ŠOLA V NARAVI, 2. DAN

Medtem, ko je ena skupina vadila plavalne sposobnosti, se je druga skupina udeležila vodene dejavnosti. S pomočjo čutil smo prepoznavali razno lokalno hrano in zelišča. Zvečer pa smo s pravim teleskopom spoznavali in opazovali zvezde. Po vseh dejavnostih smo utrujeni zaspali. Staršem sporočamo, da se imamo neznansko lepo!

Petošolci

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.