Naši učenci so v torek, 19. aprila 2022, ob 18.00 nastopili na »Večeru pesmi in plesa«. Prireditev se je odvijala v Dvorani prve slovenske vlade.

Celotno organizacijo tradicionalne dobrodelne prireditve, ki je bila otroško obarvana, je prevzela Polonca Juretič.

Rdeča nit je bila zgodba o krokodilu, ki ga je tako bolel zob, da se je odpravil v svet, da bi si poiskal pomoč. Zgodba, kako krokodil išče starega zdravnika, se je vseskozi prepletala skozi glasbo in ples otrok ter se lepo povezovala skozi igro učencev dramskega krožka mentorice Irene Čermelj. Krokodil, ki ga je v glavni vlogi upodobil Matej Brecelj, je s pomočjo različnih živali, likov iz pesmi ter otrok, na koncu le našel starega zdravnika, da mu izpuli zob.

Cel večer je bil izrazito pevsko obarvan, saj so nastopili kar štirje pevski zbori: OPZ pod vodstvom Andreje Margon, OPZ pod vodstvom Danijele Čermelj, MPZ in učenci obveznega izbirnega predmeta glasbena dela pod vodstvom Igorja Hodaka ter otroški zbor iz podružnične šole Budanje, ki ga vodi Kristina Škrlj Trošt. Za plesni del pa je poskrbela folklorna skupina prvošolčkov pod vodstvom Polonce Juretič.

Pri izvedbi tega prijetnega večera pa so sodelovale še ostale sodelavke, za scenarij je poskrbela Anja Devetak, za lutke Suzana Gorup, za scenski del Anuša Blažko, pomagala pa je tudi Jerneja Žgavc.

Skozi petje, ples in dramsko igro nismo želeli samo predstaviti dela naših učencev in mentorjev, želeli smo tudi popeljati naše občinstvo na glasbeno popotovanje, kjer se v pesmi in igri skozi besede vseh barv, ritmov in zvokov ujamejo človeški občutki.

Dostopnost