TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Tako kot povsod po slovenskih šolah, smo v petek, 18. novembra, tudi pri nas obeležili tradicionalni slovenski zajtrk. Letos je potekal pod geslom »Zajtrk z mlekom. Super dan!«

Prav posebno presenečenje pa so doživeli naši prvošolci. V jedilnici so jih sprejeli učenke in učenci devetih razredov, jim predstavili pomembnost zdravega zajtrka in jim ga postregli.

Super je bilo!

PODELITEV MEDALJ ZA ZMAGOVALCE ATLETSKEGA MNOGOBOJA

V petek, 18.11. smo imeli na šoli podelitev za zmagovalce atletskega mnogoboja, ki smo ga priredili v sklopu športnega dne. Učenci so tekmovali v teku na 300 metrov, skoku v daljino, skoku v višino, suvanju krogle (starejši učenci in učenke), metu vorteksa, premagovanju atletskega poligona ( mlajši učenci in učenke).

Rezultati  v posameznih kategorijah: (samo od 1. -6. mesta)

MLAJŠI UČENCI: MLAJŠE UČENKE: STAREJŠI UČENCI: STAREJŠE UČENKE:
1. FILIP BOREC CEKET
2. RISTO VUCHKOV
3. MARK PETROVČIČ
4. EDI MARAŽ
5. KENAN DŽUZDANOVIĆ
6. LIAM ČERMELJ
1. BISTRA CEKET
2. ELA KODELJA
3. VERONIKA FERJANČIČ
4. TIA BRECELJ
5. VALENTINA GAŠPERŠIČ
6. JANA FERJANČIČ
1. ROK FERJANČIČ
2. TAN LOZEJ
3. MATIJA FERJANČIČ
4. TIMOTEJ SAMEC
5. FILIP CURK
6. LAN ŠTINJEK
1. NEJA ŽEN
2. JASMINA SLOMIĆ
3. ŽIVA ŠTINJEK
4. JULIJA ŽGAVC
5. NADINA FEJZOVSKA
6. MIA PETROVIČ ERJAVEC

 
Vsem atletom in atletinjam čestitamo za odlične nastope.

PLAKAT MIRU 2022

V sredo, 16. 11. 2022, je v avli OŠ Danila Lokarja Ajdovščina potekala slavnostna prireditev s podelitvijo priznanj in nagrad likovnega natečaja Plakat miru. Natečaj že tradicionalno poteka v organizaciji Lions kluba Zemono, ki (poleg izvedbe mnogih dobrodelnih akcij) skrbi tudi, da se med otroki širijo pomembna sporočila. Letos so mladi likovniki razmišljali o sočutnosti in svoja sporočila izrazili v raznolikih likovnih tehnikah.

Strokovna komisija je med deli izbrala tudi pet del naših učenk. Priznanja za razstavljena dela so prejele sedmošolke, ki obiskujejo izbirni predmet likovno snovanje: Nina Likar, Metka Likar, Amina Zerezghi in Ela Kodelja. Poleg priznanja si je nagrado in uvrstitev na državno raven natečaja prislikala Nuška Matelič. Vsem ustvarjalkam iskreno čestitamo, organizatorjem in nastopajočim pa se zahvaljujemo za prijeten in kulturen večer. 

TABOR KOVK 2022

V mesecu oktobru smo se devetošolci in naši spremljevalci odpravili na taborjenje na Kovk. Pohod smo začeli pred OŠ Šturje in krenili do izvira Hublja. Tu se je začel naš vzpon do Otliškega okna, sledila mu je hoja po vijugasti cesti do taborniškega doma Kovk. Pot po grebenu je bila zelo strma, a nam je nudila čudovit razgled na Vipavsko dolino. Takoj po prihodu v dom smo se razdelili v delovne skupine. Vsaka je imela svojo zadolžitev: priprava kosila, pomivanje posode, kuhanje večerje, priprava zajtrka in čiščenje hiše. Naš hišnik Primož nam je pripeljal kosilo. Prva skupina je morala pripraviti vse potrebno, da smo lahko pokosili. Druga skupina je po kosilu vse skrbno počistila. Jesensko popoldne smo si popestrili z različnimi igrami. Nekateri učenci so se pomerili v igranju badmintona, drugi v nogometu, večina pa je sodelovala na turnirju v briškuli. V bližnjem gozdu je skupina fantov skrbno nabrala suhe veje in pripravila taborni ogenj. Ta je zagorel pred večerjo, za katero je poskrbela tretja skupina. Skuhali so nam testenine z dvema omakama. Izbirali smo lahko med paradižnikovo omako in tunino s sirom. Okusni večerji je sledilo dolgo in prijetno druženje ob tabornem ognju.

Naslednji dan smo se z avtobusom odpeljali globoko v Trnovski gozd, ki je bil ta dan še posebej lepih barv. Spremljala sta nas tudi dva gozdarja, ki sta nam predstavila rastlinstvo in živalstvo tega velikega gozda.

Tabor nam bo ostal v spominu kot čudovito druženje s sošolci in učitelji v učilnici na prostem. Bilo je prijetno, sproščeno, veselo in zjutraj neprespano.

ČUDOVIT JE TA SVET

V četrtek 27.10.2022 smo na Osnovni šoli Šturje Ajdovščina izvedli večer pevskih zborov z naslovom “Čudovit je ta svet”.
Sovrstnikom, staršem, starim staršem, bivšim delavcem šole in drugim obiskovalcem so zapeli:

  • Otroški pevski zbor Budanje, pod vodstvom Kristine Škrlj Trošt,
  • Otroški pevski zbor od 1. 3. razred, pod vodstvom Andreje Margon,
  • Otroški pevski zbor 4. in 5. razred , pod vodstvom Danijele Čermelj
  • in Mladinski pevski zbor, pod vodstvom Igorja Hodaka.

 

Za presenečenje sta poskrbela nastopa pevskega zbora zaposlenih in skupnega pevskega zbora pod vodstvom Igorja Hodaka.
Prireditev sta povezovala osmošolca Ema in David pod vodstvom Anje Devetak.

Utrinke prireditve, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji so priskrbeli učenci fotografskega krožka: Žan, Timotej in Jaka.

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.