NAŠI LETOŠNJI LIKOVNI DOSEŽKI

Grafična razstava v Zdravstvenem domu Ajdovščina

V septembru in oktobru 2020 so prostore Zdravstvenega doma Ajdovščina krasila likovna dela naših učencev na temo invalidov, nastala v preteklem šolskem letu.

Učenci so skozi likovne motive razmišljali o tem, s kakšnimi težavami se srečujejo invalidi in kako lahko vsak posameznik poskrbi, da jim je morda laže.

Za povabila in tradicionalno sodelovanje z ZD Ajdovščina se iskreno zahvaljujemo gospe Damjani Marc, ki zelo uspešno skrbi za to, da so učenci naše šole povezani z lokalno ustanovo in se zavedajo njene pomembne vloge v domačem okolju.

Vsem delavcem ZD Ajdovščina se vsi iskreno zahvaljujemo za izjemno delo v kriznem obdobju in upamo, da jim naše barvite umetnije v teh časih vsaj malo olepšajo težke dneve.

Učenci in kolektiv OŠ Šturje Ajdovščina

Fotografije: Damjana Marc

Obisk Pilonove galerije

Oktober 2020

V tednu otroka so naši petošolci obiskali Pilonovo galerijo.

Sodelovali s v pedagoškem programu, ki ga je vodila gospa Tanja Cigoj. Za učence je pripravila zelo zanimive in zabavne aktivnosti, povezane s stalno razstavo. Učenci so sledili tudi v zanimivi predstavitvi fotografije, ogledali si si Pilonove žanrske fotografije ter risarsko poustvarjali.

Gospe Tanji Cigoj in njenim sodelavcem ter vodstvu Pilonove Galerije Ajdovščina se iskreno zahvaljujemo za čudovit program in gostoljubnost.

Učenci in učenke ter učiteljice petega razreda OŠ Šturje Ajdovščina

Uspešni na mednarodnem 24. likovnem natečaju Kraj

Konec oktobra smo prejeli novico, da so na 24. likovnem natečaju KRAJ, ki ga je na mednarodni ravni letos prvič organizirala OŠ Danila Lokarja Ajdovščina, zelo uspešno sodelovali tudi naši učenci.

Med 1341 deli iz sedmih držav se je na razstavo uvrstilo 373 likovnih del iz šestih držav. V vsaki od treh kategorij (1., 2. in 3. triletje) je petčlanska likovna komisija podelila zlata (nagrajena dela), srebrna (pohvaljena dela) in bronasta (razstavljena dela) priznanja.

Nagrajena, pohvaljena in razstavljena dela učencev OŠ Šturje Ajdovščina:

DAN SLOVENSKE HRANE

Letošnji dan slovenske hrane smo učenke in učenci s tradicionalnim slovenskim zajtrkom obeležili kar doma.

Kot vedno tretji petek v mesecu novembru smo za zajtrk pripravili kruh, mleko, maslo, med in jabolko. Če smo lahko, smo vsa živila dobili pri lokalnih proizvajalcih.

Preberite in poglejte, kaj so pripravili nekateri naši učenci:

Takole je bilo v Budanjah:

»Prvošolci budanjske podružnične šole smo petkov dan začeli z zajtrkom. Na lepo pogrnjene mize smo postavili kruh, maslo, med, mleko in jabolko, vse, kar potrebujemo za tradicionalni slovenski zajtrk. Bil je slasten pa tudi sladek.

Nekateri smo se ob pomoči staršev in starih staršev preizkusili tudi v peki kruha. Navdušeno smo ustvarjali pekovske dobrote in uživali ob prijetnem vonju sveže pečenega kruha. Nestrpno smo čakali, da se je kruh spekel in malce ohladil. Škoda le, da je sveže pečeni domači kruh v trenutku izginil. Kam? V naše lačne trebuščke.

Odločili smo se, da si bomo tak zajtrk večkrat privoščili, saj je zdrav in nam da veliko energije. Tudi peke kruha se bomo večkrat lotili, saj smo ugotovili, da je peka domačega kruha zabavna in prav nič težka.«

Tudi tretješolci iz Budanj so v petek jedli zdrav zajtrk in pekli kruh.

Petošolci iz Šturij so pripravili pogrinjke za petkov zajtrk in se tudi preizkusili kot peki.

 

 

POUK NA DALJAVO JE PODALJŠAN, ŠOLSKA KNJIŽNICA PA OSTAJA ODPRTA

Drage učenke in dragi učenci, spoštovani starši!

Kot veste, je Vlada Republike Slovenije z odlokom podaljšala pouk na daljavo vsaj za nadaljnjih 14 dni.

Učenci tako nadaljujete z vsemi dejavnostmi, ki jih za vas pripravljajo učitelji. Povratne informacije o vašem delu so zelo spodbudne, zato kar korajžno in le tako naprej.

Hvala tudi vam, spoštovani starši, za vso pomoč, ki jo skupaj z nami nudite otrokom. Zavedamo se, da bomo le usklajeni, z razumevanjem in potrpežljivostjo doprinesli največ za dobrobit naših učenk in učencev.

Zaradi različnih interpretacij Odloka glede odprtja knjižnic vam sporočamo, da bodo kljub napovedi, da se knjižnice z današnjim dnem zapirajo, le-te ostale odprte. Tako lahko še naprej knjižnično gradivo vračate in si ga izposojate po navodilih, ki jih je za vas na spletni strani pripravila naša knjižničarka.

Pred jesenskimi počitnicami so bili znani tudi uradni rezultati državnega likovnega natečaja Drevo, ki ga organiziramo na naši šoli. V spodnji galeriji si lahko ogledate likovne izdelke naših otrok, ki so bili nagrajeni ali razstavljeni.

Ostanite zdravi.

Lepo vas pozdravljam.

Lea Vidmar, ravnateljica

ŠOLSKA KNJIŽNICA OD 16. NOVEMBRA 2020 DALJE

MATIČNA ŠOLA

Učenci lahko vrnejo gradivo od ponedeljka do srede ter v petek od 10.00 do 13.00.

V četrtek, od 12.00 do 14.00.

V tem času so pred šolo plastične košare, v katere položite gradivo, ki ga vračate. Lahko me pa tudi pokličete in pridem po gradivo pred šolo.

Za izposojo je potrebno gradivo prej naročiti.

Lahko po e-pošti knjiznica@os-sturje.si

Lahko po telefonu 05 365 38 13.

Lahko s pomočjo storitve Moja knjižnica.

Postopek naročanja je opisan v spletni učilnici Knjižnica/Šolska knjižnica (Navodila za naročanje gradiva v šolski knjižnici).

V spletni učilnici so tudi predstavljene nagrajene knjige in knjižne novosti v šolski knjižnici. Objavljeni so seznami za bralno značko.

Da boste laže izbrali knjige, bom po spodnjem urniku v avli imela knjige, primerne za posamezne razrede.

PONEDELJEK   2. razred od 10.00 do 12.00

TOREK             3. razred od 10.00 do 12.00

SREDA             4. razred od 10.00 do 12.00

Seveda lahko pokličete in naročite knjige kadarkoli med 8.00 in 14.00.

PODRUŽNIČNA ŠOLA

Šolska knjižnica je za izposojo in vračanje gradiva na voljo V ČETRTEK  od 7.00 do 11.00.

V tem času bo mogoče vrniti gradivo v plastično košaro, ki bo pred stranskim vhodom v telovadnico. (Vhod, ki ga uporablja Krajevna skupnost Budanje.)

Za izposojo je potrebno gradivo prej naročiti.

Ostanimo zdravi!

 

POUK NA DALJAVO

Drage učenke in učenci.

Pouk bo od ponedeljka, 9. 11. 2020, dalje za vse potekal na daljavo.

Učenci od 6. do 9. razreda boste s takim načinom dela nadaljevali, saj ste pouk na daljavo imeli že pred počitnicami. Bodite odzivni, sodelujte in opravljajte zadolžitve, ki vam jih v spletne učilnice dajejo učitelji.

Učenci od 1. do 5. razreda boste sledili navodilom vaših učiteljic, ki bodo prišle v stik z vami ali vašimi starši.

Spoštovani starši.

Prepričana sem, da bi vsak izmed nas želel, da bi se otroci v ponedeljek vrnili v šole. Žal trenutne zdravstvene razmere tega še ne dovoljujejo. Verjamem pa, da bomo skupaj zmogli motivirati in spodbuditi naše otroke tudi za tak način pouka.

Tudi tokrat vas naprošam, da skupaj sledimo delu otroka in s tem pripomoremo, da bodo čim lažje dosegli temeljno znanje in standarde pri posameznih vsebinah.

Prosim, če odsotnost otroka od pouka zaradi bolezni sporočite razredniku.

Ostanite zdravi.

Lepo vas pozdravljam.

Lea Vidmar, ravnateljica

Naša vizija

Naše poglavitno poslanstvo je kakovostno vzgojno izobraževalno delo.
Prednostna naloga pa skrb za dobre medosebne odnose
na vseh ravneh (učenci, starši, učitelji)
z željo, da bi se vsakdo med nami dobro počutil.